Vervolg masker

Met een masker wordt het gezicht heerlijk verwend. Het is dan ook in elk seizoen een echte oppepper voor je huid. Er is keuze uit verschillende soorten maskers. Er zijn maskers met een reinigende, rustgevende of verzachtende en vochtinbrengende werking.
Met een masker wordt de huid tijdelijk afgesloten. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Een bijkomend voordeel is dat dode huidcellen en overtollig vet worden geabsorbeerd.

Reinigen
De huid wordt vooraf goed gereinigd. Alle make-up en eventuele vuilresten worden verwijderd. Op een schone huid heeft een masker het meeste effect.
Het masker wordt op het gezicht en de hals aangebracht. De huid rond de ogen en de mond is erg teer en kwetsbaar. Deze worden vermeden. Hiervoor zijn overigens wel speciale maskers verkrijgbaar.

Juiste keuze
Voor elk huidtype is er een speciaal masker. Welk masker gebruikt wordt hangt af van huidtype. In de wintermaanden kan het lekker zijn een vochtinbrengend masker te gebruiken. De huid kan dan wat droog en trekkerig aanvoelen. Ook na veel zonuren is een vochtinbrengend masker een weldaad voor de huid.

Normale of vette huid
Hiervoor is een een reinigend masker zeer geschikt . Dit masker bevat reinigende werkstoffen, die de poriën schoonmaken. Bovendien reguleert het de talgproductie. Bij een te hoge talgproductie kunnen de poriën verstopt raken, met als gevolg ontwikkeling van puistjes.

Drogere en rijpere huid
Dit huidtype kan wel wat vocht gebruiken, dus een vochtregulerend masker is een aanrader. De huid kan er door vochttekort wat vaal en flets uitzien. Met een vochtregulerend masker wordt de huid weer stralend.

Gevoelige huid
Een gevoelige huid kan in de winter een beetje trekkerig aanvoelen. Ook is de huid snel geïrriteerd. Bij dit huidtype wordt in het algemeen een verzachtend masker toegepast, waardoor de huid weer soepel aanvoelt.

Droge en vermoeide huid
Bij dit huidtype wordt vaak een voedend masker gebruikt. De huid kan extra hulpstoffen gebruiken om soepel en zacht te worden. Vooral in de winter kan de huid droog aanvoelen.