vervolg milia's en gerstekorrels verwijderen

Milia's, ook wel gerstekorrels genoemd, is een verhoorningsafwijking. Dode huidcellen klonteren samen en kleven vast op de huid.
Hierover vormt zich een vliesje. Deze milia's komen meestal voor op een vochtarme huid rond de ogen, op de wangen, kin of voorhoofd.

Hoe te voorkomen/verwijderen:

Vakkundige verwijdering door een huidverzorgingsspecialiste:

- Regelmatig, 1 á 2 x per week, afhankelijk van je huidtype, scrubben ( de dode huidcellen verwijderen met een speciale wascreme ).
- Een moisturizer gebruiken ( hydraterende creme en/of masker ) als verzorging.
-Van binnen uit de huid helpen het vochtgehalte op peil te houden door minimaal 1,5 á 2 liter water per dag te drinken.

Comedonen

Acne vulgaris ofwel acne of acné (mag alle twee) is de medische naam voor (jeugd) puistjes. Acné wordt veroorzaakt door een ontsteking van de in de huid gelegen talgklier. In de puberteit ondergaat de huid onder invloed van de hormonen heel veel veranderingen. Het gevolg hiervan is vaak dat de talgklieren op het gezicht, rug en de borst groter worden en meer en meer huidsmeer (talg) gaan maken. Bovendien wordt de talg dikker van samenstelling. Als die talgafscheiding te groot wordt gaat dit huidsmeer zich ophopen in de uitvoergang van de talklier (die uitkomen in de poriën van de huid) en dit veroorzaak een verstopping. Die talgophoping wordt nog extra versterkt doordat de huid ook sterker gaat verhoornen waardoor deze uitgang nauwer wordt en dus ook weer sneller verstopt zal kunnen raken. Deze talgophopingen noemen we in de volksmond mee-eters en in medische termen heten ze comedonen. Deze comedonen zien we als zwarte punten en comedonen die dieper in de huid liggen zien eruit als witte punten/bobbels. In de talgkliertjes zitten veel bacteriën, die zich heel snel kunnen vermenigvuldigen en de talg dan kunnen veranderen in zgn. vetzuren. Door die talgophopingen en die vetzuren zet het verstopte uitgangetje van de talgklier steeds verder uit en scheurt dan uiteindelijk open. Deze irriterende stoffen komen in de huid terecht en veroorzaken dan ontstekingen. Zo komen we dan aan die ontstekingen met puistvorming.

Hoe te vookomen/verwijderen:

- De huid dun houden(Bij actieve acne door het toepassen van een lysing en bij een passieve acne door een goede peeling.
- De huid schoon houden, dwz het zoveel mogelijk verwijderen van de "puisten van de toekomst" nl. de comedonen of talgproppen.
- In samenspraak met de client de beste middelen zoeken om de verzorging thuis zo goed mogelijk voort te kunnen zetten.
- Ivm gevaar op aangeboren afwijkingen is het belangrijk dat tijdens deze periode van behandeling tot 3 maanden erna goede anticonceptie wordt toegepast.

Een behandeling van acné heeft altijd tijd nodig. Daarom moet men hier een tot drie maanden de tijd nemen voordat er enig resultaat zichtbaar is.